Sista besöket hos sjukgymnast?

I morgon börjar jag jobba halvtid och sjukskriven halvtid. Dags för ett besök hos sjukgymnasten och bedömning.

Sedan förra besöket har jag försiktigt kunnat höja ribban för träningen något. Jag har gått från 0,5Kg på utsträckt arm till 1,5 kg nu. Det är visserligen långt från 3,5 kg som jag nådde tidigare, men nu tar jag det försiktigt.

Sjukgymnasten var nöjd med mina framsteg, framförallt vad gäller omfånget i rörelserna. Jag kan nu nå bakom ryggen och stoppa ned tröjan – om än med ansträngning och viss smärta. Lyfta armen i sidled går fortfarande inte så jättebra, det stoppar ungefär rakt ut, och styrkan i lyft över midjan är ytterst begränsad, men det går framåt.

Jag får vissa förhållningsregler. Inga tunga lyft över midjan och inget dragande bakom ryggen med höger arm.

Vi bokar inga fler besök utan jag får återkomma vid behov.

Lämna ett svar