Tilltagande oro – 4mån

Jag är sjukskriven 100% till och med 21 februari vilket innebär att jag ska återgå till jobb därefter. Om det varit ett skrivbordsjobb hade jag redan varit tillbaka, men det här är ganska tungt jobb och oron tilltar. Det börjar kännas orimligt att min axel ska klara av detta om bara några veckor.

Samtidigt passerar jag 180 dagar från första sjukskrivningsdag, så försäkringskassan torde inte vara alltför tillmötesgående med sjukpenning efter detta – även om jag skulle bli sjukskriven längre. Vid den tidpunkten ska man ju jämföras mot hela arbetsmarknaden – om man klarar av att arbeta.

Den där regeln är ju rätt konstig på många vis, men vore det inte rimligt att de där 180 dagarna började räknas från att man påbörjar rehabilitering – dvs i mitt fall EFTER operationen? Bara funderingar, inget att göra något åt.

Lämna ett svar