Juldagen – 3 månader

Status efter 3 månader.

Vad klarar axeln/armen INTE av?
Höga lyft är svårt. Jag kan lyfta upp en ringnyckel upp på verktygstavlan nätt och knappt, men mer styrka än så finns inte där uppe. Lyfta något högt – om än väldigt lätt och sedan förflytta armen i sidled smärtar. Det smärtar fortfarande att knäppa byxknappen eller försöka stoppa ned tröjan i byxorna bak. Snabba ryck eller tryck kan göra fruktansvärt ont, så där fattas fortfarande något. Jag boxade in en kartong i återvinningsstationen med en knytnäve häromdagen och det fick jag betala med ruskig smärta under några minuter, men det klingade av och dagen efter var det bara lätt ömhet.

Men vad klarar axeln/armen av idag?
Ja faktiskt det allra mesta. Banbrytande är att jag kan sträcka armen rakt ut framför mig och ta smörkniven ur asken, eller lyfta en halvfull mjölkförpackning i samma ställning – utan smärta och utan att ta hjälp av den andra armen! Jag kan äntligen sätta upp mitt hår i hästsvans, även om det är med yttersta ansträngning. Arbete i midjehöjd, ja där fungerar det mesta. Lyfta tunga kassar går också bra, så länge jag är försiktigt och det inte blir några ryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *