Nya övningar – 10v

Det blev ingen träff med sjukgymnast denna gång pga covid19, men nya övningar lyckades jag i alla fall få. Fortfarande är det bara relativt enkla övningar utan större belastning, varav flera med gummiband. Den tyngsta övningen är en uttänjning av ett övre läge. Jag ska föra upp handen rakt upp längs sidan mot dörrkarm, därefter försiktigt kliva framåt så muskeln/läget sträcks. Jag kan knappt röra mig utan att det smärtar, så detta kommer ta tid…

Veckans framsteg består annars av att jag lyckats sätta knuten i håret 🙂 Men det var med extremt stor ansträngning. Det är mest kraften som saknas, det är inte smärta. Fortfarande smärtar det dock att knäppa knappen i jeansen… kan tyckas löjligt, men det är en annorlunda rörelse. Det skulle gå bättre med färre kilon förstås 🙂 Det är också svårt att skjuta ned tröjan innanför byxorna bakom ryggen, där smärtar det också.

Vardagliga sysslor som att äta, borsta tänder och lättare lyft går däremot utmärkt och utan begränsningar nu. Det går också utmärkt att bära en inte alltför tung matkasse 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *