Små framsteg – 9v

Lite framsteg har faktiskt skett senaste veckan:

  • Jag kan nu obehindrat lägga i 5:e växeln i bilen.
  • Stoppa ned tröjan i byxorna även med höger hand 🙂
  • Lyfta en 1,5L mjölkförpackning ur kylen utan smärta och instabilitet.
  • Lyfta handen över huvudet, utan vikt.
  • Spela gitarr stående (Det är större än vad ni tror 🙂 )

Men fortfarande känns det långt borta att kunna sätta i en hårsnodd i håret, eller byta en glödlampa i en takarmatur…

Vad gäller smärta och värk: Jag har lite mer molande värk vissa dagar (kanske en 3:a på sin höjd) och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför – då träningen är densamma varje dag. Det smärtar ju om armen når sina ändlägen utåt, bakåt osv, och ibland möter jag dessa gränser av reflex – som när jag fångade den tappade mobilen häromdagen. Den smärtan verkar sitta i ett tag. Så jag gissar att det är sådana incidenter som ställer till det.

Nattvärken är varierande. Värst verkar det vara när jag vaknat i framstupa sidoläge och den opererade axeln belastas framifrån sas. Den värken gör det svårt att somna om. Andra nätter är den högst marginell, men ännu har jag inte sovit en natt helt utan värk.

Träningen var tuff i början av veckan men går nu ganska bra. Så det händer faktiskt något vecka för vecka. Jag kämpar på!

Lämna ett svar