Stygnen, träning och mer värk

Idag tog jag bort micropor-tejpen från snitten på axeln. Det satt fortfarande kvar lite rester av stygnen – de som skulle försvinna av sig själv. Nån lyckades jag pilla bort själv och ett par fick min fru ta pincetten och dra bort. Det märktes inte överhuvudtaget när hon drog bort dem, men den där stickande känslan jag haft ibland när jag tog på ett av snitten – försvann 🙂 Såren ser bra ut, men jag sätter på tejp ett tag till på dem.

Rörelseträningen var tuffare än jag trodde. Jag gasade på med alla 9 övningarna, tre gånger om dagen och 10 repetitioner. Nu har jag lätt molande värk konstant i axeln, och har blivit tvungen att dra ned på antalet repetitioner. Värst är i alla fall ”klättra på väggen”-övningen.

Enligt instruktionerna ska övningarna göra ”utan smärta”, men enligt instruktionerna från operationen så skall viss smärta accepteras och man har eget ansvar att använda smärtstillande i den mån det behövs för att genomföra rimlig träning.

Vem ska man egentligen lyssna på? Det får bli sunda förnuftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *