Träningen

Det har gått ganska bra med träningen. Jag börjar ett pass direkt i sängen när min fru befriat mig från axellåset. Fortsätter med övningen på köksbordet. Kör ännu ett pass vid 14-15-tiden och avslutar med ett pass som jag börjar vid köksbordet innan sänggåendet, och slutför i sängen när jag lagt mig. Det funkar.

I en av övningarna ingår utåtrotering. Jag får göra max 20 grader utåtrotering, men det är verkligen stopp just där – det känns tydligt att det stramar och smärtar en aning..

Jag började med 5 repetitioner och ökade ganska snabbt till 10 repetitioner. Igår och idag har jag börjat få lätt molande värkt i axeln, så jag skippar ett pass idag på dagen och halverar repetitioner ikväll. Får hålla lite lägre nivå närmaste dagarna.

Sen kan det också bero på att jag suttit vid tangentbordet mycket i dagarna. Jag har musen placerad tätt intill kroppen, så rörelsen med höger arm är ytterst minimal. Men även om det inte direkt påverkar axeln så kanske det på något vis rör i axelns muskler omedvetet.

Träningsschema

Lämna ett svar