14:e dagen – Axelsjukgymnast

Två veckor efter operation och idag har jag äntligen besökt axelsjukgymnasten på Falu lasarett. Hon kikade också på såren och jag fick hjälp av en sköterska att plocka bort resterna av stygnen som satt kvar (de skulle försvinna av sig själv) och tejpa över dem med ny tejp.

Såren ska tejpas en längre tid.

Jag fick en genomgång av operationen och hon förklarade de olika momenten. De har tagit bort pålagringar och slemsäcken förutom att sytt fast Supraspinatus. Den hade slitits av i ungefär 17mm, dryga hälften.

Vi gick igenom ett träningsprogram som egentligen BARA handlade om rörlighet. Jag får fortfarande inte aktivt använda eller belasta armen. Överraskande nog så ska jag få ta av slyngan redan efter fyra veckor 🙂 Med undantag för tillfällen när jag rör mig bland mycket folk och på natten om jag är mycket rörlig – vilket jag tyvärr är…

Nästa besök är hos min ordinarie sjukgymnast om två veckor, och då ska jag få aktivt börja träna lätt.

Lämna ett svar