Första natten efter operation

Enligt schemat skulle jag ta Alvedon redan vid 20, sedan depåtabletter vid 22. Men när klockan var 21 så hade jag inte en tillstymmelse till värk. Lokalbedövningen satt i rejält. Jag tog ändå Alvedon då, och nån timme senare även depåtabletter. Det var viktigt att möta upp smärtan i tid hade jag fått veta.

Jag försökte göra det bekvämt med riskudde i sängen och somna sittande. Det gick väl sådär… Jag som aldrig sover på rygg. Jag slumrade väl till några stunder men vaknade ganska snart av oljudet i riskudden… suck.

Smärtan kom, tilltog under natten och vid 04-tiden konstaterade jag att lokalbedövningen nästan släppt och värken var kraftfull. Jag tog första snabbverkande värktabletten, sen kunde jag strax därpå somna för ett par timmar i nån halvliggande ställning .

På morgonen när jag vaknar är värken är påtaglig. Jag stoppar i mig Alvedon och depåtabletter enligt schema, sedan ber jag min fru kasta undan riskudden, den hade hållit mig mer vaken än sovande med sitt ”prasslande”(och dessutom hållit min fru vaken).

Lämna ett svar