Uppvaknandet…

Jag vaknar. Ingen smärta, men ordentligt yr i mössan. Jag ser en klocka på väggen men har svårt att fokusera på den. Konstaterar att klockan är 11:20. Det betyder att operationen har tagit drygt 3 timmar. Jag har en slynga för höger arm.

Jag hör en sköterska som tydligen gör ett överlämnande av mig. ”Han har genomgått en okomplicerad cuff surtur”…. resten kom jag inte ihåg. ”Okomplicerad” var vad jag ville höra just då 🙂

Jag försöker vakna till. Mår illa av doften från bandaget jag har på axeln. Det lukar plast…. Får vända mig bort.

Jag blundar en stund och nästa gång jag tittar mot klockan så är hon 11:40. Nu har det slutat snurra i alla fall. En sköterska pratar med mig. Jag får lite privat coaching från henne vad gäller värktabletterna. ”Vid första antydan till värk ikväll så börjar du ta de starka tabletterna”. Okej. Men just nu känner jag ingen värk. Bara lite lätt illamående.

Jag blir ganska snart hämtad av min sköterska på avdelningen och rullad dit. På avdelningen får jag vakna till. Jag tänker mig en promenad till toaletten, men när jag reser mig upp i sängen så är jag fortfarande ordentligt yr. Jag får instruktion att andas djupt ett tag för att bli av med narkosgasen. Efter en stund kan jag ta mig till toaletten för egen maskin med sköterskan vid min sida. Jag fick inte sitta länge förrän hon öppnar dörren och berättar att vi tyvärr inte får ha det så privat här 🙂 Hon måste se att jag tar mig upp från stolen och tillbaka 🙂

Sköterskan frågar om jag vill ha något att äta, och det vill jag verkligen. Jag blir serverad ett par mackor, te och saft. Fantastiskt vad det smakade gott 🙂 Jag får mer papper med instruktioner om vad jag får och inte får göra. Jag får ett schema för intagandet av tabletter samt några snabbverkande smärtstillande tabletter (OxyNorm) att ha första nätterna om depå-tabletterna inte räcker.

Schema för smärtstillande

Ett kort besök av Operatören också. Hon berättar att allt gått bra. Hon går igenom lite regler och så. Ingen bilkörning så länge jag har slyngan… dvs 6 veckor då.

Jag får hjälp med axellåset som jag ska använda på nätterna, sen är det fritt för mig att åka hem så snart jag känner mig redo. Det tar nån timme till innan jag känner mig stadig på benen, kanske till runt 15-tiden. Jag ringer min fru för att få skjuts.

Min fru anländer och vi traskar iväg till sjukhusapoteket för att ta ut medicin. Alvedon, depåtabletter – Oxycontin samt Movicol för att undvika förstoppning, som är typiskt för många av dessa smärtstillande preparat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *