Operationsdagen – Fredag

Uppstigning 05:00. Ingen frukost eftersom man ska fasta inför operation. Min fru skjutsar mig, 45min färd till Falu lasarett för operation. Jag ska till Avdelning 18, kl 07:15

Väl framme 06:45 så finns förstås ingen Avd 18 på skylten i Entrén, så vi traskar till ortopedmottagningen. Men mottagningen är stängd för ombyggnad, med hänvisning till en flygel längst bort. Fastän vi var i god tid så rinner tiden iväg. Inte ens de läkare vi möter – vet vart jag ska, fattar ingenting….

Till sist får vi hjälp av en sköterska som har koll, hon ledsagar oss till Avdelning 18, några minuter sent 07:20

Här går det undan. Jag ska rullas in till operation om en kvart får jag veta. Jag får byta till sjukhuskläder. Får några tabletter med ett halvt glas vatten. En sköterska tar sänkan för blodgruppering och jag får svara på en massa frågor.

Till sist får jag träffa ”Operatören” en mycket glad kvinna som berättar vad hon ska göra under operationen. Jag fascineras av hur det verkligen verkar vara – ”en rolig dag på jobbet” för henne 🙂 Jag är fylld av beundran för dessa kirurger, ja läkare överlag faktiskt….

Operatören bedömer iaf att förutsättningarna är goda för min operation. Det handlar om en ruptur på ca 17mm. Hon berättar också att det tyvärr är en operation som i efterhand är ganska smärtsam, men att jag dels kommer få en lokalbedövning som verkar efter operationen och dessutom få med mig allt smärtstillande som jag behöver utskrivet på recept. Hon ritar lite på höger axeln som ska opereras.

Nu rullas jag iväg till operation. Det är ett par minuters väntetid innan vi får komma in i operationsrummet. Jag möts av ett väldigt glatt och trevligt team. Narkosläkaren berättar vad som ska hända. Jag får en ingång placerad på handen. Jag får nån antibiotika och lugnande. Jag kommer att bli sövd med en spruta. När jag somnar kommer jag få en lokalbedövning i axeln, inte för operationens skull – utan för de första timmarna efter operationen – för att underlätta för mig.

Jag får sprutan och det snurrar till lite, sen sover jag visst…. 🙂

Lämna ett svar