Samtal från ortopeden

Ortopeden ringer. Han frågar om resultatet från kortisoninjektionen, och jag berättar att just ingenting hände. Lite ömhet efteråt, det var nog allt.

Svaret har kommit från magnetröntgen. Det finns en liten skada på Supraspinatus, men han låter väldigt rörig i sin presentation och på svaren till mina frågor. I korthet menar han att det KAN gå bra att läka utan operation, men att om tillfrisknandet dröjer för länge så riskerar jag att en operation blir meningslös. Jag frågar vad hans rekommendation är. Han rekommenderar att jag låter operera mig. Så jag tar det beslutet, det blir operation.

Jag får en kort genomgång om vad som gäller. Operationen kommer att ske dagtid och jag får gå hem samma dag. Armen kommer att ligga i slynga och jag kommer att få ha denna på mig natt som dag i sex veckor. Under dessa sex veckor får jag inte köra bil och inte använda armen alls.

Jag ställs i kö för operation på Falu lasarett och blir sjukskriven i tre månader.

Lämna ett svar