Dags att googla på ”M751 Rotator cuff-syndrom”

Jag behöver veta mer. Allt om supraspinatus och rotatorcuff, kortison, operation, resultat, rehabiliteringstid osv osv.

Rent teknisk fanns mycket, men det var tunt på självupplevda historier kring detta. Det var också därför jag skriver denna sidan. Det kanske finns fler som – liksom jag – behöver läsa andras historier…

Sammantaget konstaterar jag att, ifall det handlar om att supraspinatus senan gått av eller skadats så gäller operation. Den ska utföras så snart som möjligt, helst inom några få månader från skadetillfället – annars är risken att ärrvävnad försämrar förutsättningarna. Det verkar vara en ganska vanlig operation där man också gör lite mer plats för senan.

Rehabiliteringstiden verkar lång, minst tre månader – men för mig med ett ordentligt tungt arbete så rör det nog sig nog om minst 6 månader – av vad jag kan utläsa. Mycket sjukgymnastik, i början mest rörelsescheman.

Av andras historier kan jag utläsa att det kan vara rätt smärtsamt efter operationen….

Smärtan är jag inte orolig för, jag är mest orolig för att inte bli tagen på allvar – jag vill verkligen ha min rörelseförmåga tillbaka. Annars är det väl sjukgymnastiken som blir min STORA utmaning – för jag rör ju inte på mig i onödan… om man säger så 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *